Kontra-nebuloze

EPP ofanziva!

Generalna — Autor sopran87 @ 12:06

Juče sam bio na jednom vrlo zanimljivom dešavanju, koje se održavalo na ekonomskom fakultetu u Beogradu - Reklamijadi. Verovatno ste čuli za "Noć reklamoždera", e pa ovo je nešto slično ali za studente :-) Inače, nikad do sad nisam išao na ovaj tip zabave, i kome god da sam od juče rekao da sam išao da gledam reklame celo veče, gledao me je kao budalu.

Ali, imam dosta razloga da pričam o tome jer je stvarno vredno priče. Kada vidimo reklame na tv-u zgadi nam se prošli obrok, ali kad celo veče (tj. sat i po) gledamo najbolje reklame izdvojene od strane ljudi koji su ceo život u marketingu, onda je to bolje od premijere nekog filma. Stvarno jeste.

Amfiteatar u kom smo bili nije nešto velik, ali nije ni bio pun (nije mi jasno zašto? - možda zato što je karta 150 dinara:-)), tako da smo imali pun komfor. Dobra stvar kod reklama je što će i oni najnestrpljiviji izdržati ta 2-3 minuta po reklami da bi sledeća bila iz oblasti koja ih zanima. Uglavnom su reklame bile za plakanje od smeha, ali smo videli i anti-reklame od kojih se uozbiljiš u nanosekundi (protiv zlostavljanja žena, dece, za zaštitu životinja, itd.). Najbolje reklame su bile definitivno vezane za piva, kola i sportsku opremu. Bud Light ima odlične reklame, kao i Guinness, čije su neke i banovane zbog eksplicitnog sadržaja. 

Tu su bile i neke nagradne igre, besplatno energetsko piće, čisto da dopune osećaj da ste na nekom velikom dešavanju :-) Ali u svakom slučaju preporučujem Reklamijadu svima koji su u mogućnosti da prisustvuju, jedini problem je što će sledeća biti tek u decembru...

Evo i jedne reklame od sinoć, koja me je.... pa malo je reći oduševila!Powered by blog.co.yu