Kontra-nebuloze

Fenomen crne kutije

Generalna — Autor sopran87 @ 13:45

Pre nego što sam krenuo da pišem ovaj članak otkrio sam nešto. Kad god gledam TV posle toga se osećam depresivno, zaglupljeno ili prazno. Sad, to može biti iz više razloga (gledam TV umesto da učim, ne gledam prave kanale, itd), ali sam u jedno siguran. Nema bre ništa normalno da se vidi!

Uključim tu kutiju i odvalim da je u toku prenos velikog brata. Nema šanse to da gledam, idemo dalje. Na prvom vesti (na kojima je toliko pozitiva da mi se plače (rat ovde-poginulo toliko ljudi, na haitiju ih sahranjuju bagerima, otac silovao maloletnu ćerku, pljačkaš banke ubio 3 službenika i uzeo brda para, treba li da idem dalje?(čak je i vremenska prognoza loša :-) ))), na drugom neka imbecilna serija iz 1239., na košavi "Budi faca" ili šta već, e pa ako ne gledam velikog brata neću ni jeftinu kopiju toga. Prelistah na brzaka sve domaće kanale i otkrih da su "Paja i Jare" ponovo u modi! Savršeno. 

Nakon toga predjoh na strane kanale, i to prvo na Discovery, pa NG, i tu nadjoh zanimljivog sadržaja, ali samo na kratko. Na Discovery-u su počele da se daju neke imbecilne emisije, National Geographics ima zanimljivog sadržaja, ali treba ubosti termin! Animal Planet ne gledam jer po meni preteruju. Znam šta mislite, znam da vam sve ovo izgleda kao klasično džangrizanje ali ako izdvojite malčice vremena i razmislite shvatićete da jne grešim. Jeste, imao sam slične tekstove, jeste, imao sam i pesme, ali ne mogu da se načudim tom fenomenu! Stvarno ne mogu.

Šta se dalje dešava? Posmatram ljude koji gledaju sport. I to je sasvim ok. Gledati fudbal je ok, (meni se lično ogadio), ali gledati i tenis, rukomet, stoni tenis, boćanje, pikado, odbojku, plivanje, skijanje, NFL, NHL, i još se kladiti na sve to je malo previše! Ili nije? :-) "Izabereš lepo jedan sport, eventualno dva koja pratiš i to je to", kažem ja drugu pre neki dan koji provodi 14 sati dnevno gledajući sve žive sportove i kladeći se na njih.

Pa, ostaju nam samo muzički kanali! Oni su super, ali imaju samo jednu manu. To su muzički kanali. Oni se slušaju, ne gledaju se. Eventualno ako ima neki dobar spot, ali opet, sledeća tri će sigurno biti užasni.

Tako da, posle još jednog pljuvanja po televiziji ne ostaje mi ništa drugo nego da obećam da to više neću raditi. Bar neću pljuvati po celokupnom TV fenomenu. Ali jednostavno me fascinira kako ljudi zaradjuju mnogo para na... ničemu! I znam da hejtujem previše, ali ponekad je blog savršeno mesto za to... :-) Pozdrav od Soprana :-)

 Powered by blog.co.yu