Kontra-nebuloze

Put Druida (I. deo)

Generalna — Autor sopran87 @ 15:43

Sledeća priča je samo početak jedne mnogo veće priče koju ću objavljivati u nastavcima. Autor će biti otkriven kasnije, kada malo dublje udjemo u radnju i likove...

 

 

Te večeri je spremanje trajalo kraće nego obično, nešto je Dripsija vuklo da izadje iz kuće. Nije ni gledao na sat, te je izašao 15 minuta ranije nego što je trebao, da bi se našao sa Tristom. Dok je čekao, zapalio je cigaru, i na trenutak su mu kroz glavu proletele misli o onom srahu da otvori vrata kad je bio mali, ali on kao i uvek pomisli kako su to bile gluposti i kako bi mu bolje bilo da razmišlja sta da kupi za pare koje je izmolio. Bilo je hladno, nenormalno hladno za to doba godine i para je izlazila zajedno sa dimom iz njegovih usta. Mrzeo je da čeka. Uvek je to prebacivao kad bi neko kasnio, ali ovaj put Trista je došla na vreme. Poljubili su se na blic i Drpsi je krenuo da joj priča kako će večeras da bude dobra muzika. O kako je samo bio uzbudjen, prvi put izlazi na to mesto o kom su mu svi pričali, na taj čuveni splav Oktopod.

 (Dalje)

Miš - detektiv

Generalna — Autor sopran87 @ 01:35

Miš detektiv, spustio se tiho niz strme stepenice svoje šumske rupe. - Još jedan dan bez posla. Kod kuće ga je sačekala njegova gojazna žena krtica, postavila mu vegeterijanski ručak, a onda ga zamolila da jos pridrži vunicu dok ona para njegov prošlogodišnji prsluk. Bez mnogo elana, a njega je izgubio još onomad kada je morao da ostavi sir, zbog povišenog holesterola, i polupraznog stomaka, motao je crveno klupko vune, misleći kako se tu zatekao i koliko će još morati da pati i strada u ovoj bogom zaboravljenoj zabiti. Nekada su po šumi jurcali zečevi huligani, čuveni don Zebra okoreli mafijaš, Meda pijanica i huškaš demonstacija, razvratni kralj Lav i njegova kraljica madam obližnjeg bordela. Miš ih je morao kažnjavati, izvoditi na sud, skupljati dokaze, uzimati otiske šapa i kandži i kljova, sada su oni svi već odavno ležali pod zemljom, ili u nečijem tanjiru. Čuvali su ih u kavezima, izlagali ih sramu, činili da zaborave ono što su nekada bili. U šumi su ostali samo maleni mirni stvorovi, uglanom paganske veroispovesti, miran svet, bez pretenzija i želja, nagona samo za hranom i smrću. Miš je bio zaposlen, ali samo na papiru. Sada ga je razdraživalo ono za šta se čitavog života borio, tišina, spokoj i harmonija.
-Brže to motaj- zagmela je krtica.
Šuma nije šuma, ako se ništa ne dešava- nastavio je, grubo prekinuti tok misli. Meda, Lav i njegova madam, možda i jesu bili krvožedni zlikovci, ali su barem bili misleća bića, kakvi god njihovi motivi bili. Ne mogu poštovati niske strasti glodara i patuljastih majmuna, i ove proklete krtice.
Mišu je nešto sinulo. U oku mu se ponovo pojavila predjašnja iskra. Bacio je crveno klupko na zemlju, otvorio frižider i strpao veliko parče sira u usta. Krtica ga je posmatrala zapanjeno. -Prokletstvo! i ovo je od soje!-zagrme razjareno. Iz fijoke uze svoj stari revolver i obuče svoj sivi mantil. Izjurio je iz kuće.
Na putu ka litici, upucao je četiri zamorca i dva hrčka, ozbiljno ranio dve porodice veverica koje su sakupljale žirove za zimu. Sa revolvera je obrisao otiske svojih šapica, skinuo mantil i bacio ga u provaliju.
-Evo vam sad vaša harmonija...! Zašto se ranije nisam ovoga setio!- zalete se i polete naniže sa osmehom na licu.

Autor: Devojka sa novčanikom


Najbrutalnije žene istorije

Generalna — Autor sopran87 @ 19:40

Ovo su neke od najbrutalnijih žena u istoriji, neke od njih su bile na veoma visokim položajima, neke su brutalno ubijale, ali svakako nisu zapamćene po dobrom. Pa da počnemo:

10. Kraljica Marija I (Bloody Marry)

 

 

Ćerka Henriha VIII i njegove prve žene ušla je u istoriju kao monarh, posle svadje njenog oca sa tadašnjim poglavarom katoličke crkve. Pošto je njen otac sebe proglasio za poglavara nove protestantske crkve, Marija je narod opredeljen za protestantsku veru brutalno ubijala, mučila i po tome je i dobila naziv "Krvava Marija". Pod tim nazivom je i ušla u istoriju.

  (Dalje)

Neobične gitare (šta mislite o tome?)

Generalna — Autor sopran87 @ 16:02

Da li bi svirali na ovakvim gitarama? Da li mislite da bi bio isti osećaj svirati na njima i na "običnim" gitarama? Ili je ovo ipak preterivanje? 

 (Dalje)

Slika dana

Generalna — Autor sopran87 @ 14:05

Malo neobičnih slika!

Generalna — Autor sopran87 @ 01:01

 (Dalje)

Za ljubitelje životinja...

Generalna — Autor sopran87 @ 15:15

 (Dalje)

Kiwi, short pixar film (vredi pogledati, kakva ideja...)

Generalna — Autor sopran87 @ 14:23

Slika dana

Generalna — Autor sopran87 @ 13:26

Toyota Tacoma All-Terrain Gamer, nova mašina za ljubitelje video igrica

Generalna — Autor sopran87 @ 13:17

 (Dalje)

Slika dana

Generalna — Autor sopran87 @ 18:51

Benny Lava!!!

Generalna — Autor sopran87 @ 13:38

LOVAC NA ZMAJEVE - preporučujem!

Generalna — Autor sopran87 @ 13:11

Ovaj snažan debitantski roman… pripoveda o žestokoj okrutnosti i žestokoj ljubavi koja iskupljuje. Oboje menjaju život Amiru, mladom i bogatom pripovedaču, koji sazreva u poslednjim mirnim danima svoje otadžbine, pre revolucije i upada ruske vojske. Ali politički događaji, čak i oni dramatični poput ovih prikazanih u Lovcu na zmajeve, samo su deo ove priče. U Lovcu na zmajeve Haled Hoseini nam daje živopisnu i životnu priču koja nas podseća na to koliko se njegov narod bori da trijumfuje nad silama nasilja – silama koje mu i danas prete.

The New York Times Book Review

Moćna knjiga… bez lažnih ukrasa, bez prenemaganja – samo žestoka, snažna proza… intimna povest o porodici i prijateljstvu, izdaji i spasenju kojoj nije potreban atlas i rečnik da bi nas zaokupila i prosvetlila. Pojedini delovi Lovca na zmajeve su surovi i teški, a ipak je to knjiga koja odiše ljubavlju.

The Washington Post Book World

Čudesan roman prvenac… priča o prijateljstvu dva dečaka u Avganistanu i neverovatna priča o jednoj dalekoj kulturi. Jedan starinski roman u najboljem smislu te reči, roman koji prosto nosi sa sobom.

San Francisco Chronicle


Google dodaje personalizaciju Readeru

Generalna — Autor sopran87 @ 13:08
Google je dodao novu karakteristiku Reader-u, svom agregatoru za RSS feed-ove. Nova karakteristika je nazvana Popular Items. Koristeći algoritme, Reader pronalaziti tražene slike, video i stranice (koji nisu samo na stranicama sa kojih primate feed-ove) i od ovih stavki formirati Popular Items sekciju. Preporuke Reader-a su premeštene u Explore sekciju aplikacije. Google je takođe i nju preimenovao u Recommended Sources. Kao i ranije, ova karakteristika će koristiti korisnikovu Reader Trends Web istoriju da pronalazi feed-ove koji bi korisnika mogli zanimati. Takođe radi olakšavanja korišćenja feed-ova sada je dostupna opcija sortiranja nazvana Magic.

«Prethodni   1 2 3 4 5 6

Powered by blog.co.yu