Kontra-nebuloze

10 Nov, 2009

Miš - detektiv

Generalna — Autor sopran87 @ 01:35

Miš detektiv, spustio se tiho niz strme stepenice svoje šumske rupe. - Još jedan dan bez posla. Kod kuće ga je sačekala njegova gojazna žena krtica, postavila mu vegeterijanski ručak, a onda ga zamolila da jos pridrži vunicu dok ona para njegov prošlogodišnji prsluk. Bez mnogo elana, a njega je izgubio još onomad kada je morao da ostavi sir, zbog povišenog holesterola, i polupraznog stomaka, motao je crveno klupko vune, misleći kako se tu zatekao i koliko će još morati da pati i strada u ovoj bogom zaboravljenoj zabiti. Nekada su po šumi jurcali zečevi huligani, čuveni don Zebra okoreli mafijaš, Meda pijanica i huškaš demonstacija, razvratni kralj Lav i njegova kraljica madam obližnjeg bordela. Miš ih je morao kažnjavati, izvoditi na sud, skupljati dokaze, uzimati otiske šapa i kandži i kljova, sada su oni svi već odavno ležali pod zemljom, ili u nečijem tanjiru. Čuvali su ih u kavezima, izlagali ih sramu, činili da zaborave ono što su nekada bili. U šumi su ostali samo maleni mirni stvorovi, uglanom paganske veroispovesti, miran svet, bez pretenzija i želja, nagona samo za hranom i smrću. Miš je bio zaposlen, ali samo na papiru. Sada ga je razdraživalo ono za šta se čitavog života borio, tišina, spokoj i harmonija.
-Brže to motaj- zagmela je krtica.
Šuma nije šuma, ako se ništa ne dešava- nastavio je, grubo prekinuti tok misli. Meda, Lav i njegova madam, možda i jesu bili krvožedni zlikovci, ali su barem bili misleća bića, kakvi god njihovi motivi bili. Ne mogu poštovati niske strasti glodara i patuljastih majmuna, i ove proklete krtice.
Mišu je nešto sinulo. U oku mu se ponovo pojavila predjašnja iskra. Bacio je crveno klupko na zemlju, otvorio frižider i strpao veliko parče sira u usta. Krtica ga je posmatrala zapanjeno. -Prokletstvo! i ovo je od soje!-zagrme razjareno. Iz fijoke uze svoj stari revolver i obuče svoj sivi mantil. Izjurio je iz kuće.
Na putu ka litici, upucao je četiri zamorca i dva hrčka, ozbiljno ranio dve porodice veverica koje su sakupljale žirove za zimu. Sa revolvera je obrisao otiske svojih šapica, skinuo mantil i bacio ga u provaliju.
-Evo vam sad vaša harmonija...! Zašto se ranije nisam ovoga setio!- zalete se i polete naniže sa osmehom na licu.

Autor: Devojka sa novčanikom


Komentari

  1. Full!!!!!!! :) mnogo dobro!

    Autor Katerina — 12 Nov 2009, 11:18


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu