Kontra-nebuloze

Spasonosno kamilje mleko

Generalna — Autor sopran87 @ 20:54

Prema istraživanju medjunarodnih zdravstvenih organizacija, koje je obavljeno u nekoliko navrata u poslednjih dvadeset godina, utvrdjeno je da su stanovnici oko Aralskog jezera, ili Aralskog mora koje se nalazi u srednjoj aziji, najdugovečniji i najzdraviji ljudi. Većina doživi duboku, ali krepku starost koja premaši i stotu godinu!

Podatak jeste zadivljujući, ali istovremeno i zaprepašćujući, kad se zna da je područje uz "More ostrva", kako se još naziva ovo jezero slankaste vode najzagadjenije područje na svetu. Dakle, u pitanju nije klima, već način ishrane žitelja ovog kraja. Trpeza im nije bogata raznovrsnim jelima, već obiluje fermentisanim kamiljim mlekom. Njemu duguju dugovečnost i zdravlje!


Lica na telima

Slike — Autor sopran87 @ 17:05

Koliko trebaš da voliš nekoga da bi imao njegovo ili njeno lice na sebi? Ja to podržavam, ali samo u slučaju ako tu osobu poznaješ! Imati na sebi lice nekog pevača, glumca, striptizete ili predsednika je čist apsurd! Ili nije? :-) Ali, i pored svega toga ne mogu da osporim umetnost i talenat ljudi koji su ovo tetovirali, svaka čast!

 

 (Dalje)

Kosti mamuta iz severne Afrike u Srbiji

Generalna — Autor sopran87 @ 12:09

Vest da je u blizini carskog mauzoleja u arheološkom parku Viminacijum, nedaleko od mesta Kostolac u Srbiji otkriven skelet mamuta za koji se predstavlja da je star oko milion godina, objavljena je kod nas ali i u svetu.

Dobro očuvani ostaci nadjeni u sloju žutog peska na dubini od 27 metara na površinskom kopnu Drmno, pomoći će naučnicima da saznaju mnogo novih pojedinosti o davno izumrlom kopnenom divu za koga se veruje da je potomak tropskih mamuta koji su pre milion godina prešli iz severne Afrike u Evropu.


Da li humor pomaže u sklapanju poslova?

Generalna — Autor sopran87 @ 00:37

Ranih osamdesetih godina prošlog veka psiholog Koren Okvin s državnog koledža u Bafalu sproveo je istraživanje o uspešnosti pregovora. Zatražio je od učesnika dapregovaraju oko cene jednog umetničkog dela. U prvoj ponudi prodavac je rekao da prihvata šest hiljada dolara, a u drugoj je dodao malo humora i postigao bolju cenu.

Nedavno je Teri Karcberg sa Ratgers univerziteta istraživala da li humor utiče na pregovore preko elektronske pošte. Ona je poslovne ljude podelila u dve grupe spremne za zaključenje složenog dogovora. Prva grupa je odmah počela sa pregovorima, dok je od jednog člana druge grupe zatraženo da pre pregovaranja svom poslovnom partneru pošalje karikaturu. Ovaj gest dobrog raspoloženja naveo je drugu stranu da ponudi bolje uslove za pregovore!

Tako da, bilo da pregovarate uživo ili elektronskim putem, probajte da oraspoložite sagovornika i dobićete ono što želite :-)Powered by blog.co.yu