Kontra-nebuloze

Madonna-doslovno prevedeno!

Video — Autor sopran87 @ 21:31

Zoran kesić je još jednom pokazao svoju originalnost praveći ovakvu - budalaštinu :-) Ne znam da li se vama to svidja, ali mene je oduševilo! Apsurdno je, ali u tome je i fazon, pogledajte i nasmejte se slatko!


Opasno slovo?

Generalna — Autor sopran87 @ 11:34

Da li za ljude koji u prijavi za posao naprave neku slovnu grešku ima nade da ih neko ozbiljno shvati i pozove na razgovor? Na to pitanje nedavno su pokušali da odgovore direktori pojedinih Kanadskih preduzeća. Od sto glavešina, koliko je učestvovalo u telefonskom ispitivanju, petina je rekla da osobu u čijojh prijavi postoji samo jedna greška nikada ne bi pozvala na ispitivanje. Iako je dvadeset osam odsto izjavilo da bi progledalo kroz prste ako uoče i dve greške, bilo je znatno popustljivijih direktora.

Njih devetnaest odsto potvrdilo je da bi najverovatnije ppristalo na razgovor sa kandidatima na čijoj prijavi ili u biografiji nadju četiri ili više grešaka. O kakvim se greškama obično radi?Poslovno pismo, dobro je poznato, naengleskom obično počinje sa Dear Sir or Madam, a pojedinci u brzini napišu Madman, što sasvim promeni značenje! I sledeća greška može da bude kobna "I am attacking my resume", umesto "attaching". Verovatno bi se neko ko čita ovo slatko nasmejao kandidatu koji "napada" svoj rezime! Tako da, dobro gledajte šta pišete na svojoj biografiji, ali ako pogrešite mošda budete imali sreće da tu biografiju gleda neko od onih 30 posto :-)


17 novih rekorda

Slike — Autor sopran87 @ 00:38

Ovo su 17 novih rekorda Ginisa, i prosto je fascinantno šta sve ljudi rade da bi ušli u ovu knjigu! Baš sam razmišljao o tome, i neverovatno je da iz bilo čega možeš da oboriš ili napraviš svoj rekord, što dokazuje sledeće...

 

Manjint Singh  je napravio novi rekord tako što je vukao dvospratni autous 21,3 metra, ali kosom!

 (Dalje)


Powered by blog.co.yu