Kontra-nebuloze

08 Nov, 2009

Najbrutalnije žene istorije

Generalna — Autor sopran87 @ 19:40

Ovo su neke od najbrutalnijih žena u istoriji, neke od njih su bile na veoma visokim položajima, neke su brutalno ubijale, ali svakako nisu zapamćene po dobrom. Pa da počnemo:

10. Kraljica Marija I (Bloody Marry)

 

 

Ćerka Henriha VIII i njegove prve žene ušla je u istoriju kao monarh, posle svadje njenog oca sa tadašnjim poglavarom katoličke crkve. Pošto je njen otac sebe proglasio za poglavara nove protestantske crkve, Marija je narod opredeljen za protestantsku veru brutalno ubijala, mučila i po tome je i dobila naziv "Krvava Marija". Pod tim nazivom je i ušla u istoriju.

 

9. Myra Hindley (1942-2002)

 

Serijski ubica, zajedno sa "Brady"-em, svojim saučesnikom dobili su englesku titulu Bony-ja i Clyde-a. Zajedno su mučili do smrti nekoliko maloletne dece uzrasta od 10 do 17 godina. Tela žrtava policija je kasnije našla nedaleko od Mančestera. Bili su specifični po tome što su zločine snimali na audio ili video trake, kako bi ih "ovekovečili". Pošto im je odredjena presuda, oboje su ostali ravnodušni, što govori detalj da je Myra tražila sladoled posle sudjenja.Umrla je od srčanog udara u bolnici.

 

8. Izabela I Kastiljska (1451-1504)

 

 Bila je vladajuća kraljica Kastije i Leona, poznata kao Izabela Katolička. Za vreme njene vladavine pokreće inkviziciju čije su glavne mete bili Jevreji i Muslimani. Ovo religijsko "čišćenje"  odnelo je veliki broj žrtava, oko 200 hiljada. Ostali su morali da prime Katoličku veru kako ne bi bili proterani ili ubijeni.

 

7. Beverley Allit

 

 

Radeći kao medicinska sestra dečijeg odelenja, prozvana je "Andjelom smrti" jer je ubila četvoro dece i ozbiljno ugrožila život još petoro. Davala im je insulin ili kalijum, i tako izazivala srčane napade. Motiv ovakvih zločina još uvek nije poznat.

 

6. Belle Gunnes (1859-1931)

 

 

Amerikanka Norveškog porekla, jedna od najpoznatijih žena-ubica u SAD. Ubila je nekoliko svojih ljubavnika, oba muža i sopstvene ćerke, što sa ostalim žrtvama broji oko 30 ljudi. 

 

5.Mary Ann Cotton (1823-1873)

 

 

Ubila je muža, decu, majku, i još rodbine, zajedno 20 ljudi. Policija se zainteresovala za nju kad je primetila da joj rodbina konstantno umire, nakon čega je uhapšena i obešena.

 

4.Elza Koh (1906-1967)

 

Bila je žena komandanta koncetracionog logora. Mučila je zatvorenike na razne načine i ubijala. Ne zna se tačan broj žrtava, a završila je život samoubistvom u zatvoru.

 

3. Irma Grese (1923-1945)

 

 

Jedna od najžešćih nadzornica ženskih koncetracionih logora u Nemačkoj. Pribegavala je i psihičkom i fizičkom nasilju, tukla žene do smrti, čak i izgladnjivala pse pa ih posle puštala na zatvorenike.

 

2.Catrin Hait 

 

 

Prva žena u istoriji Australije, poznata po teškim kriminalnim delima. U oktobru 2001. godine ubila je svog partnera nožem na vrlo brutalan način, posle čega se rugala javno njegovom mrtvom telu. Osudjena je na doživotnu robiju.

 

1. Elizabeth Batory (1560-1614)

 

Verovatno najbrutalniji serijski ubica u istoriji. Broj njenih žrtava dostiže 600 žrtava koje je ubila svojim rukama, sa par pomoćnika. Dok je živela u svom zamku dovodila je mlade žene i devojke i ubijala ih, pošto je bila iz bogate porodice. Živela je na prostoru današnje Slovačke, a kad je osudjena za mnogobrojna ubistva zatvorena je u zamaki tu umrla četiri godine kasnije.

 

 


Komentari

  1. Ahahahaha...bladi mari!!!! Uzas!!!! Kakve zlobnice!!!!! :D

    Autor Katerina — 09 Nov 2009, 18:14

  2. Elizabeth Batory
    uzaaaaaaaaaaaaaaaaaas...
    ma sve su uzas

    Autor Mimi — 13 Jul 2010, 01:39


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu